Dupli bod

Kada želite isplesti šal i kapu koji izgledaju jako topli a zaista i jesu, uz to da su uvijek moderni onda je najbolji izbor dupli bod. Mene je taj bod zaista oduševio i evo opet imam završenu kapu i šal, a priznajem još jedan šal je "na iglama".
Dupli bod zaista daje debelu tkaninu i odličan je za šalove. Još kad se spoji u krug to je onda pun pogodak. Za kape isto tako nije loš. 


Ovu kapu i šal zapravo nisam radila u kompletu. Ideja je bila da samo uradim šal u dvije boje koji imam namjeru pokloniti. A onda mi je ostalo smeđe vunice pa sam iskombinovala i kapu. 

Super je kad ovako iznenada nešto dobro ispadne, jer često znam planirati i smišljati duže vrijeme i na kraju ne budem zadovoljna. 

Za ovaj šal sam nametnula 30 petlji. Ponoviću mustru još jednom, jer je jednostavna.

Pripremni prvi red: *sa vunicom ispred rada prebaciti prvu petlju na desnu iglu kao kad radimo obrnutu petlju (ali bez pletenja), a vunicu prebaciti preko desne igle iza rada, zatim slijedeću petlju pletemo pravo*, ponavljamo do kraja reda.
Prvi red: *sa vunicom ispred rada prebaciti prvu petlju na desnu iglu kao kad radimo obrnutu petlju (ali bez pletenja), a vunicu prebaciti preko desne igle iza rada, zatim slijedeće dvije petlje (zapravo petlju i namotaj) pletemo zajedno*, ponavljati do kraja reda.
U nastavku ponavljamo samo prvi red, tj. svi ostali redovi su isti. To je to, vrlo jednostavno.

Primjedbe